Publicacions pròpies

Històries limítrofes (2019)

Editorial Hermenaute. Portada de Marta Torres.

Vivim les nostres rutines immersos en el que ens és conegut; conscientment o no, cerquem sempre l’empara de la familiaritat. Però quan la llum minva i se’ns aguditzen els sentits, podem notar la presència d’ignot imponderable; una dimensió de la que moltes vegades tan sols n’arribem a copsar ressonàncies, manifestacions sense causa aparent.

Com un preludi de l’any Perucho 2020, arriben les Històries limítrofes. Sis contes que et duran a explorar la zona difusa on els mites es tornen tangibles i la realitat pren connotacions esfereïdores. Un límit que ha persistit al llarg dels segles i persistirà encara, estenent-se entre nosaltres i el vast i misteriós mon de les llegendes; les que potser ja coneixes, i les que encara no s’han explicat.

portada_limitrofes2

Les Històries limítrofes són el fruit de gairebé una dècada de feina. Una dècada d’alts i baixos, de bloquejos i d’inspiracions, dies en què les paraules fluien imparables, dies en què m’havia d’esprémer el cervell per extreure’n tan sols quatre frases míseres. Ara, per fi, gràcies a l’Editorial Hermenaute, la meva obra ha vist la llum, sota aquesta impressionant portada de Marta Torres.

CLICA PER VEURE EL VÍDEO DE PRESENTACIÓ 

El fantàstic en català es fa, a partir d’avui, una mica més gran. No deixis passar l’oportunitat de submergir-t’hi!

CLICA AQUÍ PER ADQUIRIR LES HISTÒRIES LIMÍTROFES

 

cnoises_1

 

El ca i altres narracions (2018)

Autoedició

Lektu portada color-1

El ca i altres narracions és un recull de contes curts escrits entre 2011 i 2018 que toquen temes molt diversos. Els contes que componen el recull són els següents:

El ca, on s’explica la història del Musell, un gos caçador que no podrà mantenir-se al marge del canvis que el progrés introduirà a la granja.

Una història rolera. En aquesta mini-aventura, acompanyarem el mag Tradík i el bàrbar Ohrg a les profunditats d’una masmorra abandonada.

A la cita, una obrera decideix, després de la mort del seu marit, concedir una cita a l’hereu de la fàbrica on treballa.

la vídua ens endinsarem en la Barcelona dels pobres, de les tavernes, i coneixerem els perills que aguaiten en la foscor dels carrers.

Buscant pis és la història d’una mare i una filla que visiten un possible pis per mudar-se i, sense voler, arriben a saber massa del llogater actual.

Extinció. Ficció, o potser no tant, matematico-filosòfica en format condensat.

Sally. Què dirien les plantes si poguessin parlar? O, més ben dit, si poguéssim sentir-les?

DESCARREGA GRATIS “EL CA I ALTRES NARRACIONS”

 

cnoises_1

 

Digitalització extrema (2018)

Primera entrega de les aventures espacials del no tan honorable coronel Lester Rox.

Publicat a la revista Inèdits número 14.

coberta n.14 Inèdits abril18

 

cnoises_1

 

La confessió de Richard Samuel Jenkins (2012)

Publicada per l’Editorial El Toll

cropped-portada.jpg

A la fi, vaig enllestir la pinta d’un glop i m’hi vaig acostar. Ella, com si m’esperés, va iniciar la conversa tan bon punt em vaig repenjar al seu costat. No recordo què ens vam dir, segurament coses massa banals per servar-les en la memòria; el que sí que no oblidaré són els detalls d’aquell rostre que em va embruixar. No era bella, però regnava en ella una peculiar harmonia, no pas basada en una perfecta proporció de les seves formes sinó en una compensació equilibrada dels seus defectes, que la dotava d’un atractiu tan indefinible com intens. La seva pell, tan blanca que les flames de la llar es reflectien en ella com foc sobre la neu, era tan sols maculada pel suau to rosat dels pòmuls, i els seus trets, lleugerament angulosos però agradables, dotaven al nas d’una seductora gracilitat i accentuaven l’efecte dels seus ulls indescriptibles. Aquells ulls singulars, tan foscos que costava distingir-ne la pupil·la al centre, eren enormement expressius, i ella els utilitzava per somriure en lloc dels llavis, finíssims i gairebé tan pàl·lids com la pell.

El seu esguard era el més fascinant de tot, inquietant a la vegada. Dominant, escrutador, tan intens que semblava que pogués penetrar com un fibló i fins a les profunditats més recòndites de l’ànima. Aquells ulls, i aquella veu serena i severa a la vegada, eren la font d’un magnetisme personal que em mantenia atrapat com una mosca, i a la vegada semblava repel·lir a la resta de parroquians, que en cap moment ens van interrompre.

Em resultava molt difícil parar atenció a les seves paraules sense perdre’m en aquella insondable foscor de la seva mirada. Afortunadament, ella semblava divertir-se; reia discretament amb les meves bromes gastades i no s’incomodava pel meu parlar xop de cervesa. Completament absorbit per aquella enorme personalitat, les hores se’m van escórrer ràpidament, i quan la nit va ser avançada Rhoswyn es va acomiadar ràpidament amb un somriure i va desaparèixer amb tanta subtilesa que vaig sentir com si tot allò no hagués passat realment. 

Al pub no hi quedava gairebé ningú. Vaig sortir i vaig arrossegar la meva embriaguesa al llarg dels carrers solitaris fins al jaç, on vaig dormir com un soc, ignorant que en aquella vetllada gairebé onírica que acabava de passar havia firmat l’inici de la meva decadència.  

Disponible a:

Libreria proteo 

Prometeo libros 

Todos tus libros