Peripècies als confins de la galàxia

“En un remot extrem de la Via Làctia, més enllà de qualsevol estel visible des de la Terra, la nau de càrrega Michelle -batejada i comandada pel coronel Lester Rox- saproximava a la seva destinació, Tet, el germà petit del sistema planetari doble Aloris.”

Així comença Digitalització extrema, la primera, i espero que no l’última, aventura de l’infame coronel Lester Rox i el seu robòtic company Squan. Aquesta publicació em fa una il·lusió especial per dos motius: primer, és el meu primer conte publicat a la revista Inèdits. Segon, Lester i Squan són una posada al dia d’uns personatges que vaig crear en forma de còmic quan tenia uns 14 anys: Bart i Squan, home i robot, que igual que els seus successors es dedicaven a pul·lular per l’extrem mes llunyà de la Via Làctia complint tot tipus de missions. Dibuixar Lester i Squan (si, el primer esborrany el vaig fer en forma de còmic, per honorar els seus ancestres) ha sigut una mica com tornar a la infància. A sota podeu veure com llueixen els protagonistes sobre el paper de la meva llibreta, però naturalment, cadascú és lliure d’imaginar-se’ls com vulgui.

Lester and Squan

M’ho he passat particularment bé escrivint Digitalització extrema perquè m’ha portat a explorar un nou gènere, el de les aventures espacials pures i dures, on tan sols importa l’acció i que l’aventura no decaigui ni en un sol paràgraf. A més a més, Lester Rox és un tipus de personatge que portava temps amb ganes de crear: amoral, poca-vergonya, desinteressat, sense cap tipus de cura per la seva salut ni per la seva imatge; en resum, un anti-heroi, un pària que malviu complint les missions que són massa perilloses per a ser encarregades a persones de valor, i que en cada situació intenta mullar-se el mínim i treure el màxim profit personal. Crear-lo ha estat interessant perquè m’ha permès donar ales als impulsos egoistes que reprimim diàriament pel bé dels altres. Lester Rox, en canvi, no tindria cap problema per vendre’t al millor postor.

En fi, espero que gaudiu llegint Digitalizació extrema tant com jo he gaudit escrivint-la, i si us ha agradat, m’ho podeu comentar. Estic pensant en escriure una segona part i una empenteta sempre va bé.

Cliqueu a la revista de sota per obrir la botiga on-line de la revista Inèdits.

coberta n.14 Inèdits abril18

 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s